Maja Nilsson Lindelöf

VAGINAL - Här är en introduktion till Majas fantastiska förlossnigsberättelse då hon överkom sina rädslor och äntligen fick uppleva sin drömförlossning. En till mening som är säljande innan det är dags för själva inlägget.


I Maja Nilsson Lindelöfs förlossningsberättelse kan ni se hur hennes son Ted Loui kom till världen våren 2019. Det var en förlossning som inte blev som hon hade tänkt sig. Den sista månaden innan förlossningen var beräknad att dra igång växte han inte som han skulle och läkaren bestämde därför att de skulle göra en igångsättning i vecka 37. I vecka 37 beräknas en graviditet vara fullgången, men Maja blev nervös eftersom hon hade hört många negativa historier om hur andra förlossningar hade blivit igångsatta.


Maja blev igångsatt med en tablett som förs upp och mjukar upp livmoderhalsen och efter två doser drog förlossningen igång snabbt. Hon fick täta och väldigt starka värkar direkt och det blev en jobbig kväll, där hon trots att initialt tänkt att inte ta några medicinska smärtstillande valde att få lugnande intravenöst och sedan epidural för att kunna vila. Läkarna var oroliga över hur bebisen mådde i magen och fick ta blodprov för att se om ett akut kejsarsnitt behövdes göras. Lyckligtvis gick det bra och tillslut kom en läkare in och väckte Maja för att berätta att det var dags att krysta. Krystfasen varade i endast tio minuter och tillslut kom han ut!


Timmarna efter var kunde de ligga och gosa, och Victor somnade efter vad som även för honom varit en tuff natt. Ted Loui kom ut som en 47 centimeter lång och 2,8 kilos tung välmående liten bebis. Även om Maja upplevde det som att allt som kunde gå fel gjorde det skriver hon att hon inte tveka att göra om det redan imorgon igen - eftersom det var det finaste hon varit med om. Kanske är det till och med så att man glömmer bort hur tufft det är eftersom att belöningen är det vackraste man kan få.


Fantastiska fina avslutande ord från Maja. Se hennes förlossningsvideo ovanför eller läs hela hennes förlossningsberättelse i hennes blogg HÄR:


LÄNK TILL MAJA NILSSON LINDELÖFS FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE


Senaste inlägg

Visa alla